Mange DJ's har sikkert tænkt tanken: "Hvordan stiller jeg min computer bedst muligt når jeg spiller?". Ofte vil man opsætte den ud fra hvordan den står bedst, når du skal mixe, så du har det bedste overblik. Derudover står man som DJ op i mange timer ad gangen, når man er på job eller bare øver sig derhjemme. Kroppens holdning og måden du står på, er derfor vigtigt at have fokus på, for både din sundhed samt din musik. 

I dette blogindlæg vil vi præsentere dig for muligheder, der gavner din holdning samt måden du spiller på.

Når du bruger en controller som DJ pult, så vil du oftest have din computer foran dig når du står og spiller, da du har al information på skærmen. Ved at have computeren i en god arbejdshøjde og foran dig, passer du også på din krop. At skulle læne sig ned for at betjene computeren, f.eks. hver gang du skifter nummer, belaster din krop unødvendigt og medvirker til at du bliver hurtigere træt af at stå op på jobbet.

Og jobbet som DJ er som regel stående og i mange timer ad gangen. I denne lille guide har vi forsøgt at komme ind på nogle af de forskellige løsninger der findes her i DJ Huset. Vi har flere af dem udstillet i vores showroom, og du skal være mere end velkommen til enten at ringe eller kigge forbi og se vores løsninger. 
 

Computer stativ holder


Hvis du har din DJ-pult stående på et bord, flightcase eller lignende løsning, og gerne vil have plads til din computer og have den over din controller, så bør du overveje et stativ til din laptopDisse fås i mange forskellige varianter og i forskellige prisklasser. Det kan f.eks. være Gravity Stands model eller Zomo LS 20. Uanset hvilken du vælger, så får du din laptop op i en god arbejdshøjde og lige der hvor du har brug for den. 

Der er mange fordele ved at bruge et computer stativ som de førnævnte. F.eks. kan de nemt placeres på et almindeligt bord, DJ bord (såsom ADJ Pro Event Table II) eller f.eks. på en flightcase. Derudover har nogle af modellerne også plads til en ekstra hylde hvor et lydkort, iPad eller lign. nemt kan ligge. Hvis du vælger at bruge Gravity Stands LTS 01 B stativet så har det også den fordel at det nemt kan spændes fast på kanten af bordet eller endda på deres egen bordløsning bestående af keyboard stativ og bordplade. Denne løsning kommer vi ind på i næste punkt.


Ulemperne ved computerstativerne er at de ofte står ustabilt, da det er lille og let. Da højden ikke er justerbar, kan det ikke sikres at den passer til netop din højde. Dertil kræver løsningen ofte et bord og kan f.eks. ikke stå direkte på gulvet. Heldigvis findes der også en løsning dertil, hvilket du kan læse mere om længere nede i blogindlægget. 

Fordele:

 

• Kan nemt placeres på et bord eller flightcase.

 

• Har plads til f.eks. lydkort på ekstra hylde (Kun Gravity)

 

• Kan spændes fast på bord (Kun Gravity)

 

• Hurtig opsætning, intet behov for værktøj

Ulemper:

 

• Kan stå ustabilt

 

• Højden er ikke justerbar

 

• Kræver et bord eller flightcase og kan ikke stå direkte på gulvet

vores anbefalinger

Gravity bord og laptopstand


Med kombinationen af 
Gravity Stands KSX 2 RD og LTS 01 B computer stativ får du lækkert og transportabelt stativ til en god pris.  

Hele løsningen består af 3 dele; PC-stativ, Keyboard stativ og bordpladen, hvilket kan samles på kort tid.  

PC stativet kan nemt spændes fast på bagsiden eller på hjørnerne således at ens computer altid står stabilt. Derudover kan stativet også nemt vinkles således at ens bærbare computer får den helt rigtige vinkel.  

Løsningen henvender sig til DJ’en, der ikke har sin DJ-pult i en flightcase, men blot transporterer den frem og tilbage i f.eks. en taske.  

Løsningen passer rigtigt godt til controllers såsom DDJ-1000, Mixtrack Platinum FX, DDJ-SX3 og andre lignende DJ-controllere.  

Det er en populær løsning blandt mange DJ's. Dog kan ens computer risikere at være udsat og vi anbefaler derfor altid at anbefale at spænde ens computer fast med f.eks. en strop eller velcro på undersiden.  

Fordele:

• Nem at samle.

• God vinkel og holdning.

Ulemper:

• Computeren kan stå udsat.

• Passer ikke godt til flightcases 

vores anbefalinger


Højttaler/mikrofon stativ med plade oven på. K&M løsning direkte til laptop stand. 


Hvis man gerne vil have ens computer stativ til at stå helt uafhængigt af ens DJ pult, så findes der flere selvstændige løsninger. F.eks. kan der nævnes K&M 12185, eller en kombination af Gravity Stands SA Btray 1 og et almindeligt højttalerstativ.  

Har man en DJ pult i en flightcase, på et almindeligt keyboardstativ, er et separat laptop stativ at fortrækkeStativet kan placeres den ønskede position og højdeEt stativ er i sig selv udsat og kan derfor med fordel, placeres bagved f.eks. højttalere eller lysstativ. På den måde kan man sikre at den bliver mindre udsat for uvedkommende. 
 


Løsningerne 
bruges ikke kun til computere og kan med fordel bruges til f.eks. projektorer eller endda som et lille ekstra bord til visitkort, drikkevarer eller lign. Ja mulighederne er mange. 

 

Fordele:

• Nem løsning at sætte op ved siden af sin DJ pult. Rigtig praktisk når ens DJ pult f.eks. står i en flightcase oven på et keyboard stativ eller er ophængt i X-Stativ.

• Kræver intet ekstra

• Kan også bruges som bord til f.eks. projektor eller lign.

Ulemper:

• Kan stå udsat da det svarer til et højttalerstativ med meget lidt vægt på. 

• Står bedst bag andet udstyr for at beskytte mod fulde mennesker

vores anbefalinger

     

K&M bord med laptop stand på. 


Er din DJ pult monteret i en flightcase, og ønsker du et stativ, hvor computeren er sat fast med et stativ? Så er et DJ bord fra K&M værd at fortrække. Måske denne lille guides mest stabile løsning, til de fleste DJ pulte med plads til bærbare computere.  

K&M bordet består af 3 dele. Selve stativet, arm med laptop holder og en taske til transport. Trods prisen, er den alle pengene værd.


Stativet sættes nemt op ved at benene foldes ud, armen skrues på det ene ben og vupti - så er man kørende.  


Løsningen passer rigtig godt til DJ pulte i flightcases, f.eks. XDJ-RX2 eller DDJ-1000, men desværre ikke så godt til løsninger hvor DJ pulten ikke er i en flightcase. Har man derimod ikke DJ pulten i en flightcase, så vil vi hellere anbefale førnævnte Gravity Stands nummer 2.

Fordel:

• Passer rigtig godt til løsninger med flighcases

 

Ulempe:

• Passer dårligt til løsninger uden flightcase. Brug i stedet løsning 2. med bord og laptopstand. 

 

vores anbefalinger