Jeg har flere gange fået spørgsmålet om, hvordan jeg har lavet mine lysstativer. Det er en kreativ proces, som for mange vil koste en del penge, da man skal ud at købe delene til at lave det og så se, om resultatet derefter er ok.

I får her min løsning på mit lidt specielle lys-setup. 

1) LAVE LYSSTATIVER TIL F.EKS. ROTOFEVER, SOM OGSÅ KAN BRUGES TIL MOVING HEADS

DELE DER SKAL BRUGES

HVORDAN DET SAMLES

NB: Der er dele med i de produkter, jeg har linket til, som ikke skal bruges i dette set-up, men som medfølger alligevel: Det er den ekstra vægtplade til den runde baseplate (pladen er beregnet til at holde en højttaler, så medmindre du bruger et meget stort og hidsigt moving head, er den ekstra vægt ikke nødvendig) samt den nederste del af mellempinden (medmindre du vil have din lyseffekt lidt højere oppe) og vingemøtrikken på ø35 til M10 adapteren. 

Først skruer du den øverste del af mellempinden i baseplaten   →

Så sætter du manfrotto-specialadapteren på ø35 til M10 adapteren, og derefter fjernes vingemøtrikken. Husk at bruge nylonskiven imellem de 2 dele →

Så er selve stativet faktisk parat →

Nu skal studsen bare monteres på den lampe, der skal sidde ovenpå stativet →

Og det færdige resultat →

EKSTRA UDSTYR

Der kan faktisk være 2 baseplates i den taske, så det er oplagt at bruge 2 stativer, som jeg selv gør.
ELECTRO-VOICE EVOLVE 50 SÆT 1XTOP/BUND SORT

Her er min ide til mit setup. Det giver mening med ”den slanke linje”, når man ser det sammen med højttalerne.
GRAVITY STANDS SACC 35 B STATIV KABELCLIPS

LYSOPSÆTNING

Tankerne bag har hele tiden været, at lysopsætningen skulle være lig lydopsætningen, uden det skal ligne en skov af stativer. Så min næste plan er, at det høje lysstativ skal skiftes ud.  

Jeg tænker 1 (faktisk 2) af denne slags: 
GRAVITY STANDS LS 331 B LYSSTATIV FLAD FOD


Der skal så være en t-bar på, men den skal ikke være så lang, da der kun skal sidde to lamper på. Jeg kan anbefale denne t-bar, som jeg selv har tænkt mig at forkorte:

GRAVITY STANDS LS TB 01 T-BAR TIL LYSSTATIV


Mht. DMX til lamperne så har jeg trådløs DMX, da jeg kører en Airstream DMX Bridge:
ADJ AIRSTREAM DMX BRIDGE


Der skal bare være en modtager ved hver sæt lamper:

ADJ WIFLY EXR BATTERY


Så det eneste kabel, der skal op til lamperne, er altså et strømkabel, som bliver sat op med de kabelklips fra før:

GRAVITY STANDS SACC 35 B STATIV KABELCLIPS


Hvilke lamper skal der så bruges? Jeg har hele tiden tænkt en lampe med prisme, så jeg kan sprede lyset mest muligt, hvis nødvendigt. Valget er faldet på Focus Spot Two:
ADJ FOCUS SPOT TWO


Hvorfor? Jeg spiller voksenjobs, og ofte mange bryllupsfester. Så på Focus Spot Two kan jeg skifte goboerne selv, og til et bryllup er en hjerte-gobo faktisk noget, der giver ekstra point. Der er også mulighed for andre goboer, måske med navn. Der er det kun fantasien, der stopper dig. Samtidig er det en 75w lampe, så der kan være rimelig godt lys på, hvis det er nødvendigt.

Næste projekt kommer selvfølgelig også op, når det går i gang.

TAK FORDI DU LÆSTE MED!