MUSIKVALG

Men når alt kommer til alt, er en af de helt afgørende kriterier for succes som DJ musikvalg/crowd control (for de uindviede: at læse gæsterne og have styr på sit bagkatalog/musikkatalog). Ved at have et stort bagkatalog har man rig mulighed for at vælge den helt rigtige musik på det rigtige tidspunkt. Det hele er altså et spørgsmål om timing og situationsfornemmelse og at kunne opfylde gæsternes ønsker uden at komme til at virke som en jukebox. 

Når musikken og stemningen på dansegulvet går i sync, og hænderne ryger lidt højere i vejret, så er man ikke i tvivl om, at man har ramt rigtigt. Man kan ikke fylde et dansegulv alene med seje scratch og glødende effektknapper.  

MUSIK PÅ NATKLUBBER

Hvis du skal spille på en natklub, skal man selvfølgelig kende stedets musikprofil og holde sig til denne samt mere club-orienteret musik. Et godt råd er, at du på forhånd kan gøre dig nogle tanker om hvilke "hemmelige/skæve" tracks, som lige kan gøre det ekstra vildt på dansegulvet. Besøg evt. natklubben først, hvis det er første gang (eller første gang i lang tid), du skal spille der. Få en fornemmelse for, hvad der rykker på stedet og dets "kultur", hvilket ligeledes gør sig gældende med lokale hits, du skal være opmærksom på her.

Der findes som sådan ikke nogen gylden regel for, hvad der er helt rigtigt, da publikum kan skifte meget fra job til job, og det er bestemt en løbende proces, hvor det kan tage en del år at mestre kunsten at vælge det rigtige musik til de rigtige fester. 

DET HANDLER OM LEARNING BY DOING OG HELE TIDEN AT OPDATERE DIT MUSIKKATALOG.

Chrelle Larsen

30 års erfaring fra DJ branchen

En af husets DJs, som ved alt, hvad der er værd at vide om DJ-branchen og hele gamet. Han har 30 års erfaring og lever og ånder for musik. Udover at være bestyrer af butikken og showroomet, står han for langt størstedelen af undervisningen på Copenhagen DJ School. Han er på alle måder værd at lægge et øre til, da han jævnligt deler guldkorn ud i form af tricks eller demonstrationer af nye varer i butikken. I hans verden findes der ingen dumme spørgsmål, og han tager mod alle med åbne arme.